Dobry den,mam dymku Aladinku,novy silikonovy slauchy,palim tabak pres HMS,vse pravidelne cistim ..... Ja ani jiny kamarad nemame po me dymce zadny problem,ale kdyz si ji dam se sousedem tak ten ma pak prujem. Rikal jsem si ze je to tim ze neni zvykly atd. Ale ted byl v cajovne na dymce a zadny problem nemel. Napada mne ze je to tabakem(vyzkouseli jsme 3 znacky) ,ja je kupuji vic melasovite a pak jestli to nemuze byt tim ze nepouzivame naustky,ale kazdy ma svuj slauch tak nevidim duvod. Nevite nekdo cim by to mohlo byt? Dekuji za reakce
Podla mna je to uplna kravina.
Ak sa to udeje fakt vzdy z vodnej fajky a nie z inej akcie/reakcie s tym spojenej ako napriklad pohlad na rozhavene uhlie alebo co, tak to moze byt psychicky placebo efekt - alergicka reakcia na psychicku alergiu. Napriklad si moze z detstva mozog cloveka pamatovat nejaku velmi zakernu udalost spojenu s aromou niektorej skupiny tabakov (prave takych co fajcievate) alebo so zapachom slabo rozpaleneho uhlia alebo s vodnou fajkou spojene popijanie nejakej vody/dzusu/piva a podobne ktore mozu sposobit hnacku... a na zaklade podobnych situacii by sa mohla teoreticky spustit v cloveku hnacka. Nieco ako obrany-schopnost organizmu, teda imunita organizmu, ktora nefunguje tak ako by spravne mala. Jednoducho nejaka psychicka alergicka reakcia. Naozaj nic ine ako je alergia by som v tom ja nevidel. Aj ked... hnackovanie nezvykne byt nasledok alergie

No ved uznaj, ze do zaludka sa nedostane vobec nic pocas fajcenia vodnej fajky. Iba ak do pluc a nasledne aj do krvi. Je to dym v zlozeni nejakych tych tazkych kovov (stopovych prvkov) a nikotinu ktore su obsiahnute v tabakovych listoch. Potom dalej vznika nejaka ta vodna para (biely dym) rozkladom glicerinu pritomneho v tabaku. A este sa tam odparuje nejaka ta aroma / prichut, na co sa dnes uz nepouziva ani prirodny extrakt z ovocia, ale spravidla furt nejaka ta "chemia"

Pripada mi to ako tzv. kinetoza, chroba, pri ktorej cloveku prichadza zle od zaludka pocas jazdy v aute, ak si mozog spravne neuvedomuje pohybovanie v priestore

Vyskusajte napriklad len tak zo srandy fajcit mineralne kamienky napustene melasou (Shiazo napriklad) alebo skuste fajcit aj vaporizacnu pastu (Hookah Squeeze napriklad), namiesto tabaku do vodne fajky. Ak bude aj potom kamosovi tlacit creva na hnacku, vyskusajte si dat napr. cigaretu

Pravdepodobne to vsak bude problem alergickej reakcie na niektoru zlozku obsiahnutu v tabakoch do vodne fajky, ktora sa prejavuje hnackou (ludske telo je nevyspytatelne).